RF-GLASS - üvegszerkezet méretezés

Szabvány szerinti méretezés

Magyar nyelvű eredmény
Laminált szerkezetek

Az üvegszerkezetek a modern építészet fontos alkotó elemévé váltak. Ezzel együtt az üveg ma már nem csak a nyílászáró egy eleme, hanem tetszőleges helyen önállóan, vagy más anyagokkal együtt kap szerepet az épületekben.

 

Az üvegszerkezetek tervezése egy összetett feladattá vált, meg kell tudni határozni a teherbírását, a biztonsági tulajdonságait és a hőszigetelő képességét.

 

Az RF-GLASS modul az üvegtáblák és hőszigetelő üveg felületek tervezésére szolgál, amely az RFEM végeselem program alapcsomagjába épül be.
Az RF-GLASS tartalmazza azokat a tudásbázisokat, amelyek ezekhez a speciális szerkezetekhez szükséges, így a német DIN 1249-10, DIN EN 572-1, E DIN EN 13474 szabványok ismérveit.

 

Az RF-GLASS az RFEM alapjaira épül, a üvegszerkezet méretezését az alapmodul végzi, de mind az adat megadásánál, mind az eredmény értékelésénél és megjelenítésénél nélkülözhetetlen. Néhány ismérv:

Kattintson rá a nagyításhoz!

  • Tetszőlges üvegszerkezet határozható meg, így lehetséges ragasztott több réteges, gáz réteggel ellátott hőszigetelő üveg, vagy fóliázott több rétegű üvegszerkezet.
  • Az anyag könyvtár tartalmazza a fenti anyagok jellemzőit, így azok merevségi mátrixának kitöltése nem jelent mást, mint az anyag kiválasztását.
  • Megadható, hogy a laminált szerkezet nyírását milyen modell szerint számolja.
  • Lineáris és nem lineáris számítási mód is használható függően a deformációtól.
  • Klimatikus teher a gyártási és beépítési pont tengerszint feletti magasság megadásából automatikusan képződik.
  • Határfeszültség meghatározása különböző állapotokra.
  • Különböző grafikus ábrák
  • Magyar nyelven is kiadható nyomtatható dokumentáció

Az RF-GLASS üvegszerkezet méretezési eljárás elhagyható, ha más egyszerübb végeselem eljárást használ fel, de nem kell sok megbízás, hogy a befektett plusz mérnöki órák sokkal többe kerüljenek, mint a modul ára. További hasznot jelenthet, hogy a pontos modell lehetővé teszi a szerkezet optimalizálását, amely akár egy megbízásnál sokszorosan visszahozhatja az árát. További információ: >>>>