Tekla Structures Integráció

IFC interfész

Két irányú integráció
Komplex megoldás
 Tekla Structures Integráció képe Amikor épület tervezésre kerül a sor, az építészeti CAD modell és szerkezet elemezés modell nem azonos, a két tervező kétszer modellezi le ugyanazt az épületet. Ezt indokolták a régi interfészek minősége, de ma már nincs szükség erre, mert létrejött egy új interfész, amely segítégével minimalozálodik a átadási hiba, gyorsul a folyamat.
A két irányú interfész RFEM/RSTAB és Tekla Structures között biztosítja hatékony és megbizható tervezés.

Export RFEM/RSTAB-be

Használva a Dlubal szoftverbe integrált direkt interfészt, akkor Ön könnyen küldi a részletes szerkezet analitikus modelljét Tekla Structures-ből az RFEM / RSTAB-ba.
 

Model elemezés Tekla Structures-ben

Az elemzési model automatikusan jön létre, amikor szerkezetet építi fel Tekla Structures-ben. Ezt a modellt exportálhatja egy kattintással a RFEM/RSTAB-ba. Támszaokról terhekről tartalmazó információ már Tekla modellben létrejöhet, mert az interfész ezeket is átviszi. Az export után az átjött szerkezet teljesen használható az RSTAB/RFEM számára.
 

Intelligens tervezési objektumok

Az adatcsere megtartja az "intelligens " tervezési objektumot. Ez azt jelenti, hogy az ozzlop, gerenda azonso obejektumokkal helyettesítődik a RFEM-ben, nemcsak egy csomó vonal lesz.
 

Model illesztés

Miután a szerkezet és keresztmetszetek megtervezésre és kiszámításra kerültek, lehetőség van beolvasni a keresztmetszet modósításokat az analitikus modelbe a Tekle Structuresből és illeszteni a azokat szerkezeti elemekhez. Sőt, a program ellenőrzi, hogy a tagok már eltávolították, vagy hozzáadták már.Kapcsolat megadásokat Tekla Structures-ban közvetlenül és automatikusan illeszük. Az új kapcsolatokat megtervezhetők imprtált elem végeredménye alapján.
 

Kétirányú Interfész

Annak érdekében, hogy kiterjesszék az adatcsere lehetőségeket a DSTV-STP fájlokat használnak, így lehetségesesa fizikai modellt RFEM / RSTAB-ből Tekla Structures-ba átvinni és fordítva.
 

Export Tekla Structures-ba

Model kalkuláció és tervezés RFEM/RSTAB jöt létre, akkor exportálható közvetlenül Tekla Structures-be, például részlet tervezés miatt. Szerkesztő vonalak szintén exportálhatók.
 

Tekla Structure képernyő mentés az interfészről

Model frissítés

Abban az esetben, ha szerkezeti terv változik, lehetőség van direkt interfésszel frissíteni a Tekla modelt hozzárendelet változó anyg, korrdináta és keresztmetszet jellemzőkkel. Akkor eltávolíthat tervezett elemeket, amelyek már nem áll rendelkezésre, és hozzáadhat újat.
 

Import Tekla Structures-ből

Analitikus modellen túl direkt interfész lehetővé teszi a közvetlen a fizikai modell importját Tekla Structures-ből az RFEM / RSTAB-ba.