Acélszerkezet méretezése

EC szabvány szerinti méretezés

Magyar nyelvű eredmény
Kapcsolat méetezés
Vasbeton szerkezet méretezés feszítés Viszonylag könnyű és karcsú, nagy szilárdságú szerkezeteknél használnak acélszerkezeteket. A magasszintű előregyártás következtében viszonylag rövid a tervezés és a kivitelezés ideje, ezért az acélszerkezet az egyik legnépszerűbb építési módszer. (A magyar gyakorlat ezt néha nem igazolja.)
Az RSTAB és az RFEM programcsomagok optimális megoldások acélszerkezetek méretezésére, legyen az egy csarnok, állvány, híd, siló, daru, tornyok, télikert, stb. A dlubal számos megoldást kíván az acélszerkezet tervezőknek, amelyek között a feladat összetettsége alapján lehet választani.

RFEM EURO STEEL 5.xx progracsomag

Az RFEM EURO STEEL EuroCODE alapú méretezésen alapuló csomag, amely a következő modulokat tartalmazza:

RF- STEEL

Acélszerkezet méretezése minta2 RF-STEEL egyik kiegészítő modul RFEM felületen. A program két al-modulja:

  • RF-STEEL Surfaces végzi a feszültség elemzést és a használati határállapot meghatározását felület elemeknél.
  • RF-STEEL Members térbeli elemek tervezésénél használatos

Az RF-STEEL kiszámítja a létező feszültségeket, el végzi az általános feszültség-elemzést, és összehasonlítja őket a határfeszültséggel.

RF-STEEL - Ipari létesítmények

Acélszerkezet méretezése minta3

Az ipari tervezés nagyon speciális eset a szerkezet elemezés területén. A modellezés elsősorban un. létesítménytervező rendszerekben történik, ahol meghatározásra kerül a technológia által szükséges modell.
Ezt kell ellenöriznie a szakembernek, megtennie a szükséges, anyag és szerkezeti módosításokat.

A dlubal számos modulja kapcsolódik a témához, további információk: >>>>>

STEEL (RSTAB)

Acélszerkezet méretezése minta4 STEEL egyik kiegészítő modul RSTAB felületen. Köszönhetően az integrációnak, mind a szerkezet-specifikus bemeneti adatok és mind a belső erők automatikusan rendelkezésre állnak a modulban. Az RSTAB-os számítás végén a STEEL grafikusan megjeleníti az eredményeket, és nyomtatott jelentésekben is felhasználhatók ezek. A STEEL végezi el az általános terhelési elemzést, kiszámítva a meglévő feszültségeket és összehasonlítja a terhelési határértékeket.

További modullok