Végeselem analízis program (FEM) 2D és 3D


Gyors, hatékony végeselem

EuroCode megfelelés
Felhasználó barát felület

Miért a dlubal?

Dlubal európai piac egyik vezető építőipari végeselem analízise. Mind eladási darabszámban, mind szakmai színvonalában, mind a fejlesztő piaci erejében meghatározó termék Európában.

 

rfem végeselem analízis kép A dlubal végeselem analízist számos ismérv különbözteti meg:

  • A végeselem analízis rendszerek általános hiányossága, hogy a geometria modell nagyon nehézkesen lehet felépíteni. A dlubal egy felhasználóbarát modellező eszközt nyújt, így gyerekjáték a modellezés.
  • A szerkezet anyaga sok elemében meghatározza a statikus munkáját, mindenhol más-más szabvány, és anyag model van. A dlubal ebben is kiemelkedőt nyújt, nemcsak acélszerkezet és vasbeton szerkezetek méretezésre van kitalálva, hanem faszerkezet, üvegstruktúrák és alumínium szerkezetek méretezésre is van megoldás
  • A statikai tervezés szabványok nélkül nem létezhet, de attól nem is térhet el. A dlubal nem csak a különféle EuroCODE-okat ismeri, hanem számos más szabványt tartalmaz és lehetőséget ad egyedi struktúrák (teher esetek) felvételére.
  • A dlubal referenciái nagyon sok országból, nagyon sok típusú szerkezetből kerülnek ki. Győződjön meg, hogy a dlubal nem egy "játékszer", hanem nagy projektek eszköze.

A szoftver két alapmodulra épül, az RSTAB a rúd modell elve szerint számol, az RFEM pedig a teljes 3D-s modellezést tesz lehetővé.

Teljesítmény

A Dlubal egy kiemelkedően hatékony és gyors végeselem rendszer a mérnöki munka támogatására.

Felhasználó barát

A Dlubal egyike az első olyan végeselem analízis programoknak a felhasználási területén, amelyek hosszadalmas oktatás nélkül használhatók.

EuroCode

A dlubal a lehető legteljesebben követi az EuroCode változásait és építi be rendszerébe.

RFEM

2D és 3D végeselem analízis lemezekhez, héjakhoz, faltömbökhöz és gerendákhoz.

rfem végeselem analízis kép

Az RFEM több célra felhasználható végeselem analízis program, amely 2D vagy 3D struktúrában elkészített lemezek, héjak, falak, faltömbök és/vagy szerkezeti elemek deformációját, belső erőit, a támasz erőket és kapcsolati feszültségét elemzi.

 

Az RFEM tipikus felhasználási területe a vasbeton-, acél szerkezetek, és azok kombinációjának végeselem analízissel való tervezése. Legyen az héj, födém, fal, rotációs héj vagy olyan részlet, mint hegesztett kapcsolatok vagy támaszok - az RFEM segítségével nehézség nélkül kezelhetők. Ez a végeselem analízis nemcsak építőmérnökök számára hasznos, hanem gépészmérnökök is eredményesen tudják használni.

 

További részletek

RSTAB

Sík- és térbeli struktúrák számításához

rfem végeselem analízis kép

Az RSTAB család statikus programja bármely két-vagy háromdimenziós (rúd/keret) szerkezet belső erőinek, támaszok reakcióinak és elmozdulásainak meghatározására használható. A több elemből álló program az egyedi felhasználók elvárásainak, speciális projektkövetelményeknek is megfelel.

 

További részletek

 

A további modulok jelenleg vasbeton-, acél-, alumínium- és faszerkezet statikai és dinamika analízishez állnak rendelkezésre, számos kiegészítéssel. Az RSTAB kapcsolódik a SHAPE-hez is, amely keresztmetszet tulajdonságok elemzéséhez használható bármely vékony falú keresztmetszet esetén.

BIM

A program több formátummal és programmal együttműködik. BIM (Building Information Modeling) univerzális platform, amely számos tervező programmal való együttműködést biztosítja
Kérem javítsa ki az alábbi hibákat: